One burger to feed them all. Heb je meerdere persoonlijkheden? Daar krijg je genoeg om ze allemaal te voeden. Heb je een vriendin die alleen maar van jouw eten wil proeven? Vrees vooral niet. Wil je pindastelende Chinezen zien? Dat is nou Five Guys.

Ik heb dus op: een double bacon-cheeseburger met jalapeño-pepers, tomaat en mayonaise samen met 1x een medium Cajun-style friet. Oja en gratis pinda’s.

Oke, de toko is gevestigd aan Utrecht centraal station. Prima plek, goed bereikbaar en je hebt zat te doen in de buurt. Ik had toen ooit wel eens op internet wat gelezen over de burgers van Five Guys. Het kwam erop neer dat het de beste burgerketen aller tijden zou zijn, en dat het gruwelijk lekker was. 1 ding kan ik bevestigen, die burgers zijn porno. Mijn zoektocht naar de beste burger ooit is still going strong, daarom ga ik dat andere echt niet bevestigen.

Eerste indruk is: de V.S. Mega-amerikaans als je binnen komt. Een open keuken waar je kan zien wat er gebeurt, ook niet slecht want dan zie je tenminste wat er gebeurd. De juffrouw achter de kassa vroeg of we er wel eens eerder waren geweest, want ja, snapte er geen reet van wat nou de bedoeling was. Ik dacht, ik bestel alles XL. Want ja ik ben een man met een banksaldo en niet bang. De kassajuf zei gelijk al, ik zou gewoon een medium friet nemen en die delen. Dat is meer dan genoeg. Nouja, na veel gemor en gezever dat toch maar gedaan. Wat denk je? Ha-ha die heeft spijt ervan. Nou nee, er kon wel een heel weeshuis eten van die medium zak Cajun-style friet. Ik heb het mee naar huis genomen en nu eten we nog steeds uit dezelfde zak.

Toen we de bestelling ontvingen, zag ik de bui al hangen, ik moet 1,5 burger killen om zo m’n testosteron niet te verneuken omdat ik ‘’m’n eten niet op zou krijgen anders’’. Had er geen spijt van. Want zo ben ik. Ik moet zeggen, ik was oprecht verbaasd. De burger was echt gruwelijk. Kudo’s for Five Guys. Normaal krijg je bij de BK of een andere fastfoodtent van die ingemaakte pepers, te weinig saus, of een beflap i.p.v. een beefburger. Nee je kreeg hier echte verse jalapeño-pepers, precies genoeg saus, onbeperkte refills aan drinken en 2 echte burgers. In Utrecht zijn zat tentjes om lekker te smullen, maar wil je echt alleen maar smullen en daarna weer wat anders gaan doen? Vooral doen dan.

Reeting

Prijs 5-reeter
Kwaliteit 5-reeter
Sfeer 4-reeter

Vergeet vooral niet mijn andere reviews te bekijken. Heb je echt wat aan. Ga je naar Mimizan of Praag? Check hier waar je het beste je hamburgers kan scoren.