Risotto recept

Risotto met venkel

Een van de – voor mij – meest fantastische, meest kneedbare en lekkerste gerechten die ooit bedacht zijn. Je kan zo enorm veel met deze rijstkorrels. Ik wil je meenemen in de wondere wereld van Risotto met venkel. Dit Risotto recept is prima na te maken, maar ook prima nog verder uit te breiden. Ik heb er zelf een stukje vlees bij gedaan, want ik hou van een compleet gerecht. Aan jouw de keuze om een mooi stuk rumsteak, rib-eye of kogel erbij te bakken. Wat dit gerecht uniek maakt is de combinatie van geitenkaas, citroen, tijm, room, knoflookzeezout en venkel. 

Zelf noedels maken

Ingredienten

  • Optioneel! Een mooie steak
  • 1 venkel
  • 4 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • Verse tijm
  • 1 pakje geitenkaas
  • 2 blokjes (kippen)bouillon
  • 1 of meerdere citroenen
  • 1 schaaltje Risottorijst
  • Kookroom
  • Extra vierge olie
  • Boter om te bakken
  • 1 liter water
  • Glas droge witte wijn

Hoe maak ik dit risotto recept?

Voor +- 4 personen ga je te werk met dit risotto recept. Ik raad je aan om alles eerst te snijden! Dat scheelt werk. Ook ben je van mij verplicht om een houten lepel te gebruiken tijdens de bereiding van dit Risotto recept. We willen namelijk de korrels heel houden! Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Zet een pan met water op voor de bouillon.

Bak de ui en knoflook glazig in de pan met boter. Zodra dit glazig is, gooi je de rijst erbij. Dit ook goed doorroeren met een houten lepel. Zodra ook de rijst glazig is, witte wijn erbij! Dit gaat inkoken. Als het redelijk is ingekookt, dan voeg je wat bouillon toe zodat de Risotto onderwater komt te staan. Dit kook je in. Ondertussen snijdt je de venkel en pluk je de kruiden schoon; voeg dit toe aan de risotto.

Zodra je bouillon op is, en de rijst gaar is, maak hem smeuïg met de room en breng op smaak met zout/peper. Serveren met citroen, olie en geitenkaas zoals op de foto!

Risotto recept met venkel