Wat heb je nodig?

Voor de bereiding van de pastasalade

  • Penne
  • Kippendijfilet zonder bot of kipfilet
  • Rucola
  • Zongedroogde tomaat
  • Olijven
  • Pijnboompitten
  • Cherrytomaatjes
  • Bosui
  • Panchetta (of gewoon gerookte spekreepjes/blokjes)
  • Parmezaanse kaas
  • Olijfolie of extra vierge olijfolie of de olie van de zongedroogde tomaatjes
  • Zeezout en zwarte peper

Een van de meest Italiaanse pastasalades die je kunt verzinnen. Italiaans eten is eenvoudig, maar zo enorm smaakvol door bepaalde combinaties en het gebruik van verse ingrediënten!

Hoe maak ik dit?

Het heeft eigenlijk geen volgorde nodig, maar toch krijg je die! Het stappenplan is:

  1. Kook de pasta el dente (beetgaar) en spoel hem af zodat hij afkoelt
  2. Vergeet niet een beetje olie door de pasta heen te mengen anders kleeft die flink aan elkaar vast
  3. Bak de pancetta/spek
  4. Breng de kip op smaak met zout en peper & bak de kip krokant in de pan met het spekvet
  5. Rooster de pijnboompitten met wat keukenzout
  6. Snijdt de ingrediënten
  7. Gooi het in je mengbak
  8. Als laatste de rucola erbij
  9. Wat olijfolie, extra vierge olijfolie of de olie van de zongedroogde tomaatjes erbij om het smeuïg en smaakvoller te maken
  10. Afgarneren met een klein beetje geraspte parmezaanse kaas en bosui
  11. Eet smakelijk!

P.s. des te meer de salade gevuld is, des te lekkerder ik hem vind!