Noedels | Gerechten

Le Yan Niu Pai

Noedels, bahn mi, mie-nestjes, hoe je ze maar wil noemen. Van mij mag je ze allemaal gebruiken bij dit gerecht!

Dit gerecht is zorgvuldig samengesteld met de gedachte; Rib-eye past hierbij. Daarom heb ik gekozen voor wat klassiekers welke vaak bij een biefstuk gegeten worden zoals, knoflook, kastanjechampignons, rode ui en groene paprika.

Ga je dit gerecht namaken? Houdt er rekening mee dat ik alleen gebruik maak van kwaliteitsvlees. Ik kan je niet garanderen dat de belevenis hetzelfde is met een goedkoper stuk vlees.

Zelf noedels maken

Ingredienten

  • Rib–eye steak
  • Kastanjechampignons
  • Noedels (Udon of mie nestjes etc)
  • Groene paprika & rode ui
  • Knoflook
  • Sambal oelek (1 theelepel per 250 gram noedels is echt zat)
  • Teriyaki woksaus
  • Sesamzaadjes & gezouten pinda’s
  • Bosui & Sriracha

Hoe maak ik dit?

Er zijn geen richtlijnen over grammen en dergelijke wat je nodig hebt. Het gerecht duurt ongeveer 30 minuten wil je het op tafel hebben staan.

Belangrijk bij dit gerecht is dat je ervoor moet zorgen dat je in principe alles klaar hebt staan. De champignons, paprika, knoflook en rode ui kun je tegelijk bakken in (knoflook/wok)olie.

Later als je de noedels ook hebt afgekookt en afgegoten ga je deze wokken met de groentes en sauzen. Teriyaki en sambal samen is een goeie combinatie.

Nog meer gerechten met noedels