Wat heb je nodig?

Voor de bereiding van de Chili

  • Rode chilipepers, Ik zelf vind jalapeño’s echt lekker erin
  • 1000 gram gehakt (goed kruiden)
  • 1000 gram tomaat
  • 3 blikken Kidneybonen
  • 1 grote pot bruine bonen
  • 3 paprika’s: groen, geel, rood, whatever floats your boat
  • 4 tenen knoflook
  • 1 ananas
  • 2 rode uien
  • 1 blik maïs 
  • Nachochips, geraspte belegen kaas en brood

De kruiden

  • 0,2 lepel Cajennechilipoeder
  • 1 lepel Knoflookpoeder
  • 1 lepel Komijn
  • 0,5 lepel Korianderpoeder
  • 2 lepels Paprikapoeder

Dit klinkt misschien heel stom, maar.. een pakje is soms ook niet verkeerd. Je bent namelijk een godsvermogen kwijt aan kruiden als je dat zo los wil gaan kopen, terwijl als je het goed doet, de inhoud van het gerecht de smaak. Zelf als ik de kruiden niet heb, wil ik ook vaak zat wel eens een pakje chili con carne kruiden pakken in plaats van het hele riedeltje! 

Chili, dat is de shit. Je kan het pittig eten, maar ook later pas pittig maken! Ik zelf vind pittig lekker, dus daarom ik vaak gooi ik op mn bord nog wat extra chilisaus erbij.

Hoe maak ik dit?

Dit kan niet makkelijker! Volg deze stappen en je fixt het!

  1. Pak een grote pan
  2. Kneus de knoflook en verwijder de zaadlijsten uit de pepers
  3. Hak de knoflook en de peper fijn
  4. Rul het gehakt met de knoflook
  5. Snijdt de 2 uien, lekker grof is niet verkeerd! En gooi deze in de pan.
  6. Snijdt alle tomaten en voeg deze bij de rest van wat op het vuur staat.
  7. Nu deksel erop, en goed laten koken. De tomaten laten namelijk mokerveel vocht los. 
  8. Ondertussen snij je de paprika’s en laat je de bonen uitlekken
  9. Ook heb je tijd om de ananas te snijden!
  10. Mieter alles de pan in, en laat het zeker nog 10 a 15 minuten pruttelen. Het duurt ff voordat het weer kookt, want je gooit veel kouds erbij
  11. Serveer met brood, nacho’s, geraspte kaas en crème fraîche!

Eet smakelijk!