Mijn Leveranciers

Ik heb welgeteld twee leveranciers. Ja, meer niet! Wie had dat gedacht. De worsten komen uit d’Auvergne (Frankrijk) en Teruel (Spanje). Mijn Spaanse vrienden zijn begonnen in 1975 met het produceren van deze worsten! Deze worsten worden gedroogd op 900 meter hoogte & er worden alleen maar biologische producten. Nog mooier; elk worstje heeft een oorsprongsbenaming!

Droge worst kopen

Hoe werkt het? Nou je koopt je worstje(s), je wacht een dag, je gaat naar je werk of werkt thuis, je kijkt eventjes op je track en trace en je hebt ze in huis! Dan is het ongeveer wel 5 uur. Klap die laptop dicht, flikker je broek in de hoek, pak een mes, een plank, en een vat bier. Genieten & plezier.

Je kan ze ook bewaren. Bijna 3 maanden op een droge en koele plek. Liever niet in de koelkast, maar wees eens eerlijk, dan blijft die vaak voor je gevoel wel langer goed. 

Gerechten, ideeën, keukenspul, lekkere dingen en messen. Ik daag jou uit om deze gerechten na te maken, te verbeteren, te perfectioneren.

Alle droge worsten. Oh boy. Scroll verder.

Longaniza Aragón curada – droge worst

Een unieke, maar dan ook echt bijzondere worst. Deze worst zorgt voor een flinke smaakexplosie in je bakkes. Echt een keer wat anders. Ik zelf ben er gek op, maar dat komt denk ik door de aparte smaak, welke perfect bij een borrel past. Hij smaakt naar een droge witte wijn, kaneel en kruidnagel. Echt een scherp randje welke je wel even blijft proeven!

Wat maakt deze worst uniek?

 • Bevat een vleugje kaneel
 • Bereidt met wijn! en die proef je echt
 • Unieke smaak, welke je lang bijblijft
 • Handgemaakt
 • +- 300(!) gram
 • Gevacumeerd
 • Biologisch
 • Prijswinnend uit Teruel

5,00

10 op voorraad

Chorizo Picante – droge worst

Een unieke, maar dan ook echt bijzondere worst. Deze worst zorgt voor een flinke smaakexplosie in je bakkes. Echt een keer wat anders. Ik zelf ben er gek op, maar dat komt denk ik door de aparte smaak, welke perfect bij een borrel past. Hij smaakt naar een droge witte wijn, kaneel en kruidnagel. Echt een scherp randje welke je wel even blijft proeven!

Wat maakt deze worst uniek?

 • Bevat een vleugje kaneel
 • Bereidt met sherry! Hoe dan.
 • Unieke smaak, welke je lang bijblijft
 • Handgemaakt
 • +- 350(!) gram
 • Gevacumeerd
 • Biologisch
 • Prijswinnend uit Teruel

5,00

10 op voorraad

Montana – droge worst

Een unieke, maar dan ook echt bijzondere worst. Deze worst zorgt voor een flinke smaakexplosie in je bakkes. Echt een keer wat anders. Ik zelf ben er gek op, maar dat komt denk ik door de aparte smaak, welke perfect bij een borrel past. Hij smaakt naar een droge witte wijn, kaneel en kruidnagel. Echt een scherp randje welke je wel even blijft proeven!

Wat maakt deze worst uniek?

 • Bevat natuurlijke schimmels
 • Bereidt met wijn! en die proef je echt
 • Unieke smaak, welke je lang bijblijft
 • Handgemaakt
 • +- 300(!) gram
 • Met gaatjes verpakt voor de ideale luchting
 • Biologisch
 • Prijswinnend uit Teruel

5,00

10 op voorraad

Saucissons d’Auvergne – Nature

Een unieke, maar dan ook echt bijzondere worst. Deze worst zorgt voor een flinke smaakexplosie in je bakkes. Echt een keer wat anders. Ik zelf ben er gek op, maar dat komt denk ik door de aparte smaak, welke perfect bij een borrel past. Hij smaakt naar een droge witte wijn, kaneel en kruidnagel. Echt een scherp randje welke je wel even blijft proeven!

Wat maakt deze worst uniek?

 • Bevat een vleugje kaneel
 • Bereidt met wijn! en die proef je echt
 • Unieke smaak, welke je lang bijblijft
 • Handgemaakt
 • +- 300(!) gram
 • Biologisch
 • Prijswinnend uit Teruel

5,00

10 op voorraad

Alle categorieën

Gereedschap

Het valt me op dat steeds vaker troep wordt verkocht voor een premium prijs. Ook valt het op, waar ik dan ook kom, iedereen heeft slechte messen. Ik ben opzoek gegaan naar materiaal waar ik serieus achter sta.

Frans of toch Spaans?

De beste – bijna award winning –  worsten uit de D’auvergne en Teruel. Zelf ben ik gek op worsten. Ik ben op zoek gegaan naar worsten, en die heb ik gevonden! #Lokale worstenmakers in Frankrijk en Spanje.

Onverwoestbaar hout

Een kleinschalige Duitse operatie. Daar haal ik mijn hout. Nouja, zij maken mijn hout. Kwaliteit, uniek en olijfhout! Klinkt fantastisch. Ik heb veel maten, maar ik moet eerlijke zeggen, ik gebruik zelf maar 1 maat. Doe je ding.

Smeersels

Bij de borrel horen smeersels. Van een goeie vette Terrine, tot een olijventapenade. Ik heb in Frankrijk een leverancier gevonden welke fantastische – biologische – smeersels nog met de hand bereidt. 

Gelijk naar alle gerechten

Alle gerechten onder elkaar. Het is niet je mainstream recepten website. Het is de site voor toekomstige chefs welke willen pionieren. Wel geef ik tips en zet ik toch nog regelmatig de grammen erbij!

Waar kun je uit eten?

Ik heb nog stees wel de kracht om uit eten te gaan. Dus ik ga nog wel eens uit eten. Allerlei plekken waar we zijn geweest, dus je kan je lol op.