Wat heb je nodig?

Voor de bereiding van het gerecht

  • Farfalle (pasta)
  • Spruitjes
  • Wortels
  • 3 blokjes groentebouillon
  • Spinata Romana (of een andere salami)
  • Parmezaanse kaas (een stuk)
  • Rode ui
  • Kastanjechampignons
  • Knoflook
  • Bosui
  • Rode peper
  • Zwarte peper

Let op! Dit gerecht is best makkelijk. Je kan zoveel groentes erdoorheen flikkeren als je zelf wil. Dat is makkelijk ofniet dan? 

Hoe maak ik dit?

Je kan bijna alles in 1 pan maken als je wil! Als je dit stappenplan volgt, komt het goed. Het stappenplan is:

  1. Zet een pan met groentebouillon op. 2 of 3 liter is genoeg!
  2. Schil de wortels en hak deze in stukken en maak de spruitjes schoon
  3. Bak de Spinata Romana, maar niet zo hard totdat het koekjes zijn, maar net ertussenin en leg ze op keukenpapier
  4. Ondertussen kookt de groentebouillon, begin met de wortels af te koken
  5. Zodra deze gaar zijn, haal ze eruit en kook de spruitjes in hetzelfde kookvocht
  6. Ondertussen gooi je de wortels in de blender met een beetje kookvocht en de rode peper
  7. Ff blenderen totdat het glad is, en proeven of er eventueel zout/peper bij moet. Hoeft eigenlijk niet want je hebt de smaak van de bouillon en rode peper er al in
  8. Zodra de spruitjes klaar zijn, haal ze eruit en kook de pasta in het kookvocht el dente
  9. Zet een grote pan op, waar alles in kan
  10. Olijfolie erin en de kastanjechampignons, ui en knoflook bakken
  11. Zodra de pasta el dente is, flikker de pasta, spruitjes en de salami in de grote pan waar alles in kan
  12. Zorg ervoor dat de pan en het eten goed warm is, en gooi een aantal scheppen van het kookvocht erbij. 
  13. Het kan zijn dat je niet zo heel veel kookvocht hebt, dat klopt. Dat komt doordat je alles erin hebt afgekookt. Dit betekent wel dat de bouillon enorm smaakvol is
  14. Als de bouillon erbij zit in de pan, lijkt het alsof je alles weer gaat koken. Maar omdat het snel verdampt is dat niet zo! 
  15. Snel de parmezaanse kaas eroverheen en doorheen raspen. Dit zorgt voor een goeie ‘saus’
  16. Eet smakelijk!