Vis | Gerechten

Zalm Zeekraal

1 woord, 9 letters, rommeltje. Het lijkt op een rommeltje, maar het is zorgvuldig uitgekozen. Met dit gerecht verover je het hart van je huisgenoot. Waar ik zelf allergisch ben voor vis, kan ik het niet eten. Ik probeer, test, pionier, maak gebruik van de bekende smaakcombinaties en laat Lotte mij vertellen wat het beste smaakt bij de zalm.

Zelf noedels maken

Ingredienten (1 persoon)

  • Zalmmoot
  • Zeekraal
  • Kastanjechampignons
  • Yoghurt
  • Dille
  • Citroen
  • Scandinavische viskruiden

Hoe maak ik dit?

10 minuten en het staat! Het enige wat wat tijd kost is het schoonmaken van de kastanjechampignons. Zet een koekepan of grilpan klaar. Hier ga je de zalm op de huid op grillen. Gril deze een aantal minuten. Beweeg de zalm niet! Na een minuut of 3 kun je hem omdraaien en bak je hem nog een klein minuutje. Daarna mag hij van het vuur af, en laat je hem even rusten. Zodra de zalm eruit is, klontje boter erin & bak je de kastanjechampignons. De zeekraal pas erbij als hij zo goed als klaar is. Heel hoog vuur en kort afblussen met een klein spuitje water zodat de zeekraal een tik krijgt door de stoom! In totaal zul je hier 2 minuten mee bezig zijn. Groentes op bord, vissie erop en afgarneren met de yoghurt – dille – citroen saus!