Wat heb je nodig?

 

Voor de bereiding van de kip (en de marinade dus)

  • 1 eetlepel cayennepeper
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel zeezout
  • 1 eetlepel gemalen zwarte peper
  • Sap van 2 minneola’s
  •  2 eetlepels limoensap + rasp
  • 2 rode habanero’s
  • 2 jalapeño’s
  • 3 eetlepels raapzaadolie
  • 5 kippendijen

Voor de mango-shakirasaus 

  • 1 mango – snijd deze in kleine stukjes
  • sap en rasp van 2 limoenen
  • 1 rode shakirapeper (of habanero)
  • Handje gehakte koriander
  • Handje gehakte muntblaadjes
  • Zout en peper naar smaak
  • Theelepeltje olijfolie

Je bereid dit eigenlijk allemaal in 1 gietijzeren pan. Heb je die niet? Dan moet je het in een braadslee gooien. Gietijzeren pan werkt wel het beste voor dit!

Hoe maak ik dit?

Ja dit is nogal een leuk gerecht. Niet heel moeilijk, maar wel moeilijk lekker. Het stappenplan is:

 

  1. Maak de marinade aan. Gooi dus alles voor de marinade in de blender
  2. Snijd de kippendijen en gooi de marinade eroverheen
  3. Dek dit af en gooi het minstens 6 uur in de koelkast
  4. Na 6 uur te hebben gewacht zet je de gietijzeren pan op het vuur
  5. Verwarm de oven naar 200 graden
  6. Bak de gemarineerde kip in de gietijzeren pan op het fornuis, zorg er voor dat ze niet vastplakken! Daar krijg je namelijk spijt van
  7. Zodra je 7 minuten hebt gebakken aan iedere kant, dek de pan af met zilverfolie
  8. De oven is nu na een kwartiertje dus wel lekker warm. Gooi de kip met pan en al 20 minuten in de oven
  9. Na 20 minuten verwijder de folie en bak het nogmaals 10 minuten
  10. Maak je tortilla’s warm in de pan
  11. En je kunt je wraps gaan vullen!
  12. Eet smakelijk!!