Kip | Gerechten

Salade gegrilde kip 

Zwartgefikte ananas (mede door de kneiterhete barbecue). Kip welke je mooi hebt afgegrild nadat je het een uur in de rub hebt gezet. Klinkt perfect.  Dit gerecht is divers, maar wel erg lekker!

De grootste fout die je kan maken bij dit gerecht is dat je de couscous bloedheet door de sla heen flert. Dan verneuk je het echt. (Ja ik heb het eerder gezien, toen zat er zelfs ook nog geitenkaas bij. uiteindelijk was het de dag erop geitenkaas infused couscous – geen succes.) 

Salade ananas kip

Ingredienten

  • Ananas
  • Veldsla
  • Sappige Kipfilet
  • cajun kruiden voor de kipfilet
  • Avocado
  • +- 300 gram Couscous
  • +- 350 ml water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • (On)gezouten pinda’s

Voor de dressing:

  • 2 limoenen
  • schaaltje Yoghurt
  • 1 Spaanse peper

Hoe maak ik dit?

Er zijn geen richtlijnen over grammen voor de kip en ananas en sla. Naar eigen inzicht ga je dit maken. Maar ik geef je wat tips;

1. Zorg dat je de bbq aanzet.

2. Pak een pan, kook daar water in met het bouillonblokje. Kookt het water? Voeg de Couscous aan je water toe! ff kort omscheppen en laat het 10 min staan en roer het los met een vork.

3. De pinda’s ff in een pannetje roosteren met wat zout (theelepeltje +-).

Stelt niet veel voor, maar wel erg lekker. Het gerecht duurt ongeveer 30 minuten wil je het op tafel hebben staan. 

Belangrijk bij dit gerecht is dat je ook de kipfilet kan verwisselen voor kippedij. Ook kun je de kip inrubben. Zolang het maar een beetje cajun style is!