Wat heb je nodig?

Voor de bereiding van het vlees (ongeveer 1 kg)

  • +- 1000 gram procureur
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • een halve eetlepel cayennepeper
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • Olijfolie
  • Barbecuesaus (ik vind smokey honey altijd wel lekker!)

Je zou zeggen, normaal moet je ook vanalles injecteren, maar dat is bij dit recept niet. Het is namelijk maar een kilo. Normaal heb je 3 kilo procureur, dusja, dan raad ik wel aan om eens na te gaan denken over injecteren! Oja, gebruik een kamodo of een smoker!

Hoe maak ik dit?

Je gaat je verbazen! Niet heel moeilijk, maar wel moeilijk lekker. Het stappenplan is:

Dag 1

  1. Droog de procureur met keukenpapier
  2. Smeer het vlees in met olijfolie
  3. Het kruidenmengsel ga je inrubben
  4. Dat doe je door het goed erin te kneden/wrijven
  5. Wees vooral hardhandig, dan trekt het lekker het vlees in
  6. Gooi het in een zak, laat het een nachtje staan

Dag 2

  1. Verwarm je smoker of kamado naar 115 graden
  2. Vlees erop
  3. Af en toe een keer draaien
  4. 5 uur later…. 
  5. Folie om het vlees heen
  6. 1 uur later….
  7. Uit elkaar plukken met 2 vorken
  8. Voeg een klein beetje bbqsaus toe en meng dit
  9. Eet smakelijk!