PAsta | Gerechten

Pasta carbonara 

Het favoriete eten van Lotte; pasta! En dan eigenlijk voornamelijk een goed gevulde lasagne, spaghetti Bolognese – maar dan met kapotveel groentes – en natuurlijk pasta Carbonara. Pasta Carbonara kun je op veel verschillende manieren maken. In ieder geval niet met een potje of zakje! Want wist je dat het eigenlijk wel erg eenvoudig is om te maken? Je hebt maar een paar ingrediënten nodig! Maar let op, het kan snel fout gaan. Eén van de ingrediënten gaart nogal snel door.

Zelf noedels maken

Ingredienten (2 personen)

  • Spaghetti
  • 2 eieren
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • Spinazie
  • 1 pakje gerookte spekblokjes
  • 2 tenen knoflook
  • Kippenbouillon
  • Zout, peper en olijfolie

 Hoe maak ik dit?

20 minuutjes van je tijd & je zit aan je avondeten. Stap 1: Klop 2 eieren los in een schaaltje en voeg daar de Parmezaanse kaas doorheen. Kruid het met wat zout en peper. Doe niet alle Parmezaanse kaas in het mengsel! Want over de pasta is het ook lekker. Zet een pan met kippenbouillon op, en breng hem aan de kook. De pasta gaat in de pan met kippenbouillon zodra deze kookt. Deze moet beetgaar worden!

In de tussentijd dat je je pasta aan het koken bent bak je de gerookte spekblokjes. Zodra je de spekjes op hebt staan pak je een snijplank en de knoflookteentjes. Kneus de tenen en hak ze fijn. Als de spekjes bijna klaar zijn, gooi je de knoflookteentjes erdoorheen. Deze bak je even mee. Het hele mengsel laat je uitlekken op keukenpapier.

Ondertussen is de pasta gaar. Deze giet je af, maar je giet niet al het vocht af. Hou een kopje met kookvocht achter de hand. Deze heb je nodig voor de saus! Giet een beetje olijfolie door de pan met afgekookte pasta zodat hij niet gaat kleven. 

En nu het moeilijke gedeelte. De saus. De saus maak je door je pan met pasta op laag vuur aan te zetten. Gooi het mengsel erdoorheen, roer het wel tijdens het mixen! Want anders gaart het te snel, en wordt het niet lekker. Spekjes en de spinazie mogen erdoorheen. Zet het vuur gerust maar iets harder, het mag warm worden. Als het mengsel goed gemixt is, kun je hem met het kookvocht nog smeuïger maken. Een klein scheutje is vaak al genoeg om net de finishing touch te geven. Zorg dat het wel aan de roer blijft en dat je het op tijd uit zet. Je wil namelijk geen gebakken ei in je pasta! Serveren met wat Parmezaanse kaas, een scheut olijfolie en zwarte peper.