Wat heb je nodig?

Voor de bereiding van de soep

  • 6 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 3 blikken kidneybonen (250 gram per blik)
  • 2 potten Hollandse bruine bonen (700ml per pot)
  • 500 gram gehakt (gekruid)
  • 2 groene paprika’s
  • 3 jalapeño’s
  • 1 blik mais (275 gram per blik)
  • Runderbouillon (zoveel als jij wil aan soep)
  • Peper en zout 
  • Crème fraîche (een lepel per kom)
  • geraspte jong belegen kaas 
  • Niet scherp genoeg? Probeer het dan eens met habaneropepers!

Ja het is echt een flinke maaltijdsoep. Heel bijzonder. Doordat er wat spannendere dingen doorheen zitten, zoals mais, jalapeño’s en groene paprika is het niet de normaalste bonensoep die je zult eten. Ook is het lekker om dit met maisbrood te eten of met nachochips!

Hoe maak ik dit?

Niet moeilijk, maar kost wel tijd!

  1. Bak het gehakt samen met de ui, pepers en knoflook
  2. Ondertussen heb je een pan met bouillon warm
  3. Spoel de bonen af en snijd de paprika
  4. Bak de paprika kort mee met het gehakt
  5. Gooi alles in de soeppan inclusief de bonen
  6. Lekker inkoken.
  7. Is het niet genoeg ingekookt? Je hebt een beetje haast? Gebruik dan lekker maizena, 10x zo snel!
  8. Eet smakelijk!