Kip | Gerechten

De Kipvenkel

Kip en venkel, best een goeie combo zeg ik! vooral als je nog wat meer dingen doet met de venkel. Wist je dat je prima venkelpuree kan maken door middel van aardappelpuree? Ik kwam er ook achter doordat ik eens wat ging proberen. Venkel is een enorm diverse groente waar je enorm veel mee kan. Ik gebruik het zelf vaak bij Risotto, kip en je raadt het nooit… bij een biertje!

Het geheim voor ijsradijs is trouwens: Snijdt de radijs enorm dun, zo dun dat je erdoorheen kan kijken. Is dat gelukt? Mooi! Leg ze op ijsklontjes en sprenkel een beetje extra vierge olie eroverheen.

Zelf noedels maken

Ingredienten (2 personen)

  • 2 kippedijen
  • 2 grote aardappels
  • 1 venkel
  • Nootmuskaat
  • Zout en peper
  • Kookroom
  • Scandinavische kruiden iets zoals: dille – citroen – roze peper
  • Extra vierge olie
  • 3 Radijsjes
  • 1 bakje groene asperges

Hoe maak ik dit?

Binnen no-time kun je dit op tafel hebben. Je begint met het schoonmaken van de radijs. Deze snijd je zó dun dat je erdoorheen kan kijken. Leg ze op ijs en sprenkel er wat extra vierge olijfolie overheen. Daarna maak je de venkel schoon. Deze gaar je in een kookroom. Een bodempje dat hij onder ligt is prima! Zodra hij gaar is, blenderen die handel. Hou wel een beetje van de room apart. Hier ga je nog een sausje van maken. Dit doe je met een potje Scandinavische (vis) kruiden. Je kan namelijk de kip ook voor kabeljauw of een andere vissoort vervangen!

Daarnaast zet je in de tussentijd ook de aardappelen op. Deze moeten goed gaar zijn, want je moet er puree van maken. Tip – ga je de aardappels stampen? Klontje boter erdoorheen, wat nootmuskaat en als ‘finishing touch’ een scheutje extra vierge olijfolie! Wel snel roeren/omscheppen, want anders loop je risico op een schifting.

Kruid de kip naar wens & bak/gril hem. Kip klaar? In het bakvet van de kip kun je ook mooi de dunne groene asperges grillen zodat ze lekker smaakvol worden. Serveer met de ijsradijs!