Wat heb je nodig?

Voor de bereiding van het vlees

  • 500 gram gehakt
  • 1 blik mais (275 gram)
  • Rode paprika
  • 3 tenen knoflook
  • 2 Sjalotten
  • Bosui
  • Tomaat
  • Peper en zout

De paprika’s om te vullen moet je alleen nog even roosteren. Dat kun je doen door ze gewoon op t open vuur houden, zoals ik heb gedaan, maar het kan ook in de oven!

Hoe maak ik dit?

Echt retesimpel. Het stappenplan is:

  1. Lekker knoflook en sjalot aanfruiten
  2. Het vlees bakken
  3. Zodra het vlees ready is, groentes erbij!
  4. Rooster de paprika’s tijdens het bakproces
  5. Zodra alles gaar is, vul de paprika’s
  6. Top de paprika’s af met geraspte kaas (jong belegen is het lekkerst)
  7. In de oven en gratineren maar!
  8. Eet smakelijk! 

PS. dit is lekker met guacamole enzo. Zo eet ik het. Het is geen masterchef gerecht, maar het is wel lekker, low budget en makkelijk te maken.