Wat heb je nodig?

Voor de bereiding van het vlees

  • 3 Halve perzikken uit blik
  • 2 Schouderkarbonades
  • 2 takken verse rozemarijn
  • 2 theelepels thijm
  • Een goeie scheut Bourbon whiskey
  • 6 tenen knoflook
  • Peper en zout

De groentes, mag je zelf kiezen! Ik vind zelf haricoverts en rooseval uit de oven er lekker bij. Maar uit de pan waar je in geflambeerd hebt is ook extreem lekker, want dan pak je nog een beetje smaak mee van het bakvet! Happy cooking 🙂

Hoe maak ik dit?

Ja dit is nogal een leuk gerecht. Niet heel moeilijk, maar wel moeilijk lekker. Het stappenplan is:

  1. Kruid de karbonades met peper en zout
  2. Bak de karbonades lekker bruin (zonder olie of boter, er komt waarschijnlijk al genoeg uit de karbonade)
  3. Haal de karbonades eruit en 90% van het vocht ook
  4. Klap de gehakte knoflook in de pan
  5. Als de knoflook goudbruin is, klap de halve perzikken met de platte kant in de pan
  6. Gooi de kruiden erbij
  7. Lekker bakken tot alles lekker verkleurd is en op smaak is
  8. Vlees erin en de whiskey ook
  9. Fik erin met een aansteker totdat het niet meer fikt
  10. Eet smakelijk!

En p.s. laat de afzuigkap maar niet aanstaan tijdens het flamberen. Anders wordt het wel erg warm en hebben waarschijnlijk aardig wat mensen last van je.