Kip | Gerechten

Couscous met Broccoli

Geen tijd om gezonder te koken? Of vind je het te duur? Nou, dan heb ik wat moois voor je. Couscous, broccoli en kipballetjes. Hartstikke gezond! Vooral de broccoli dan. Maar dat zijn toch allemaal vlakke, saaie smaken? Couscous smaakt toch ook zo verschrikkelijk saai? Nou, nee. Vooral niet als je het laat wellen in een blokje kippenbouillon. En wil je de bouillon met de minste troep? Dan ga je eens naar de Aldi en koop je de goedkope kippenbouillon. Daar zit niet veel slechts in!

Zelf noedels maken

Ingredienten (2 personen)

  • 1 broccoli
  • 1 verpakking couscous (+- de helft)
  • 1 kippenbouillonblokje
  • Ongezouten cashews
  • Cajun- of Tex-Mex kruiden
  • Yoghurt
  • Sriracha
  • Boter
  • Gekruid kippengehakt

Hoe maak ik dit?

Eerst, zet een pan met water op voor de broccoli. Deze ga je namelijk daarin blancheren (koken). Je gooit de broccoli pas in de pan als het water kookt. De broccoli kook je beetgaar! In de tussentijd vul je een pannetje met water voor de couscous. Het zal ongeveer 350ml per pakje couscous zijn. Voeg bij het water een kippenbouillonblokje. Zorg ervoor dat het water kookt en voeg de couscous toe. Zet het fornuis uit en laat het wellen met de deksel erop! Na 5-10 minuten is je couscous nog steeds warm & gaar. Schep het los met een lepel. 

Koop bij de poelier wat gekruid kippengehakt om kipballetjes van te draaien. Die bak je in de boter & klaar is Kees! De ongezouten cashews brand je nog eventjes in een koekenpannetje zonder boter. Je moet er wel een klein beetje zout, of cajunkruiden (zoals ik heb gedaan), erbij doen. Last but not least; Je kan een lekker pittig sausje zoals Sriracha erbij gebruiken! Of een (limoen) yoghurtsausje om het wat frisser te maken.