Wat heb je nodig?
Voor de bereiding van de soep
- 4 courgettes
- 1 hele rode ui
- 6 tenen knoflook
- 2 à 3 liter groentebouillon
- Sap van een halve citroen
- Goeie eetlepel Oregano
- Zwarte peper en zeezout
- Parmezaanse kaas
- Bosui
- Olijfolie
De courgette en citroen samen is een goeie combinatie. Ik zou zelf alleen niet teveel parmezaanse kaas eroverheen gooien, want het moet wel een gezond soepje blijven!!!
Hoe maak ik dit?
Half uurtje werk. Het stappenplan is:
- Hak de courgette in stukken, net zoals de ui
- Kneus de knoflook en pel deze
- Meng alles in de olijfolie, zout, peper en lekker bakken!!
- Ondertussen verwarm je de bouillon
- Zodra alles goed gebakken is en warm is, mieter het in de blender
- Blenderen doe je met een beetje vocht, anders werkt het niet
- Zodra geblenderd, terug de pan in
- Oregano erin en goed de kook eroverheen
- Eventueel alle prut die ervanaf komt eraf scheppen zodat je een mooi glad soepje hebt
- Eventueel op smaak brengen met zout en peper
- Serveer met bosui en parmezaanse kaas
- Eet smakelijk!
