Wat heb je nodig?

Voor de bereiding van het vlees

  • 3 liter bouillon (ik doe altijd kip)
  • 1 grote riblap (1 tot 1,5kg)
  • Boter

Ja hier kun je weinig aan verpesten. Je kan het alleen droogkoken, wat echt heel zonde is. Als je wil kun je nog veel meer eraan toe voegen! Zoals met bier kun je het bereiden, maar ook met cola of verschillende specerijen. Ik houd van eenvoud, dus doe ik dat niet snel 🙂

Hoe maak ik dit?

Ja dit is nogal een leuk gerecht. Niet heel moeilijk, maar wel moeilijk lekker. Het stappenplan is:

  1. Bak de lap aan totdat de buitenkant goed gebakken is
  2. Zodra hij goed gebakken is, gooi een liter van de bouillon erbij en zet het vuur halfgas
  3. deksel erop
  4. Laat het inkoken
  5. zodra het weer ver is ingekookt, weer bouillon erbij
  6. Blijf dit herhalen totdat de bouillon op is
  7. Er blijft altijd wel een laagje vocht in staan! Dit is lekker voor de jus of gewoon voor bij het vlees
  8. Eet smakelijk!