Carne Salada
Op vakantie in Trentino mag een typisch gerecht uit deze streek niet ontbreken, oftewel; Carne Salada.
Wat is Carne Salada? Het is een mals en mager rundvlees dat 15 tot 25 dagen wordt geconserveerd in grof zout en andere kruiden. Wij hebben er een carpaccio van gemaakt, met verse veldsla, balsamico, extra vierge olijfolie, sjalotje, olijven, zongedroogde tomaten en Provolone
Boodschappenlijst:
- Veldsla
- Balsamico (creme of azijn)
- Extra vierge olijfolie
- Sjalotten
- Olijven (groen)
- Zongedroogde tomaten
- Provolone kaas (en anders Parmigiano Reggiano of Grana padano)
En natuurlijk het belangrijkste; het vlees! Een van deze stukken/vleeswaren kun je gebruiken.
- Bresaola
- Kogelbiefstuk
- Ossenhaas
- Rosbief
Origineel is het dus gewoon licht gezouten vlees. oftewel, carpaccio zou ook kunnen, alleen dan is het wat mij betreft een carpaccio in plaats van Carne Salada.
De kosten van dit gerecht zal flink varieren bij welke winkel je boodschappen doet. Ook kun je natuurlijk een hoop spullen opnieuw gebruiken, zoals de olie en balsamico. Ook de sjalotjes ga je niet in 1x opmaken.