Burrata Supreme Crunch – voor als je salade ook gewoon een beetje rock ’n roll mag zijn
Dit is niet zomaar een salade. Dit is een Burrata Supreme Crunch. We hebben het over romige burrata, knapperige seranohamchips en een salade die net zo kleurrijk is als je Pinterest-borden. Het geheim? Crema framboos balsamico die alles samenbrengt. Of je dit nu op tafel zet tijdens de lunch of gewoon even een “treat yourself”-moment nodig hebt: dit gerecht scoort altijd. Durf jij ‘m aan?
Voor de salade:
- 1 middel/grote
- burrata
- 2 speltbroodjes
- 2 plakjes seranoham
- Rode ui
- Roma tomaat
- Veldsla
- Gele paprika
- Crema balsamico framboos
Voor het broodje:
- Vers speltbroodje
- Pesto verde
- Parmezaanse kaas
- Gehakte knoflook
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 185°C. Leg de plakjes seranoham op een bakplaat en maak er krokante chips van door ze 15 minuten te bakken. Laat ze daarna afkoelen.
- Snijd de speltbroodjes open en rooster ze kort, met de parmazaanse kaas, pesto verde (groene pesto) en wat gehakte knoflook direct op de grill of in een grillpan. De kaas als laatste want de kaas wordt dan krokant en trekt iets in je broodje en houdt het smeersel in op z’n plek.
- Bereid de salade door veldsla, dun gesneden rode ui, roma tomaat en gele paprika te mengen. Besprenkel dit met de crema di balsamico.
- Plaats een bol burrata op de salade en werk af met de krokante seranohamchips en een snufje peper.
Serveertip: Op een zondag als je je dik voelt na het weekend omdat je weer te losbandig bent geweest!
Probeer deze Burrata Supreme Crunch vandaag nog en maak van je lunch een feestje!