Wat heb je nodig?

Voor de saus

  • 2 middelgrote eieren
  • 125 ml kookroom (mag ook light-kookroom)
  • Parmezaanse geraspte kaas (100 gram)
  • Zwarte peper

Voor de pasta

  • 300 gram bucatini
  • 300 gram gerookte spekblokjes
  • 1 bakje babyspinazie
  • 4 tenen knoflook
  • Zwarte peper

Leuk gerecht, maar je moet bij de bereiding uitkijken dat je de eieren niet bakt! Ook is het lekker om de babyspinazie rauw erdoorheen te eten 🙂

Hoe maak ik dit?

Het stappenplan is: 

  1. Bak de spekjes
  2. Zet een pan met gezout water op, en zorg dat deze aan de kook raakt
  3. Kneus de knoflook en snij deze fijn
  4. Zodra de spekjes bijna klaar zijn, gooi op het laatste moment de knoflook erbij zodat deze nog even lekker meebakt
  5. Leg de knoflookspekjes op keukenpapier zodat je ze ‘ontvet’
  6. Het water kookt ongeveer nu wel, dus gooi de bucatini erin en kook deze el dente!
  7. Maak nu de saus, dit doe je door het ei en de kookroom door elkaar te kloppen met een vork in een schaaltje. Zodra je dit hebt gedaan, kun je de geraspte parmezaanse kaas erbij doen!
  8. Zodra de pasta beetgaar is, kun je deze afgieten en er wat olie overheen flikkeren. Bewaar een beetje van het kookvocht! Dat is lekker bij de saus, daar kun je hem iets smeuïger mee maken
  9. Mieter de pasta weer de pan in, vuur aan, spekjes bij de pasta, en nu ga je de saus erdoorheen maken. Dit doe je al roerend/scheppend. Voeg wat kookvocht toe als je hem lekker smeuïg wil hebben!
  10. Zodra de kaas goed gesmolten is en de saus wat ingedikt is, is die in principe klaar! Dan kun je kiezen, doe je in de pan al de babyspinazie erdoorheen, of later?
  11. Nu nog zwarte peper eroverheen, en klaar!! Eet smakelijk!