Wat heb je nodig?

Voor de bereiding van de witlof

  • Augurken
  • Tomaten
  • Eieren
  • Bosui
  • Witlof
  • Geitenkaas met honing
  • Citroensap (om de verkleuring van de witlof tegen te gaan + geeft lekker frisje)
  • Elstar appel
  • Eventueel een lekkere Minneola of een paar mandarijntjes

Het is maar hoeveel honger je hebt. Je kan veel maken, maar ook weinig. Dus daarom staat er niet bij hoeveel je nodig hebt. Op de afbeelding kun je zien hoeveel ik vaak gebruik 🙂 En he! Vergeet niet dat je het hartje van de witlof niet mee moet snijden. Dat is knetterbitter namelijk.

Hoe maak ik dit?

Het stappenplan is:

 

  1. Kook de eieren, (ik vind zelf 7 á 8 minuten lekker)
  2. Snijd de witlof, maar neem niet het hartje mee met. het snijden
  3. Voeg de gesneden appel toe
  4. Voeg een goeie scheut citroensap toe
  5. Snijd de rest van de groentes en het fruit
  6. Gooi het allemaal bij elkaar
  7. Beetje yoghurtdressing erdoorheen
  8. De geitenkaas erdoorheen
  9. Ei als laatste (dan kan die een beetje afkoelen)
  10. Eet smakelijk!