Wat heb je nodig?

Voor de bereiding van aardappelpuree

  • Heel veel aardappelen
  • Water om de aardappelen in te koken
  • Zout en peper
  • Boter
  • Kookroom
  • Goede olijfolie
  • Nootmuskaat

Ja aardappelpuree. Het kan tricky zijn om het te maken, maar met deze handleiding gaat het niet fout!

Hoe maak ik dit?

Aardappelpuree, de basis van heel veel Nederlandse gerechten! Het stappenplan is:

  1. Schil de aardappels en spoel deze af
  2. Vul een pan met water, gooi daar 2 kippenbouillonblokjes in
  3. De aardappels mogen bij het koude water met de bouillonblokjes
  4. Fik erin
  5. Laat de aardappels goed doorkoken, ze zullen in totaal een klein half uurtje nodig hebben
  6. Zodra je dit hebt gedaan kun je de aardappels afgieten, maar bewaar wat kookvocht voor een eventuele jus!
  7. Stamp de aardappels
  8. Stampen doe je met boter en kookroom, dit mag met het vuur aan, maar ik zou het dan met heel laag vuur doen!
  9. Zodra de aardappelpuree goed smeuiig is, dan ga je de smaak eraan toevoegen
  10. Klein beetje nootmuskaat (een snufje), zout en peper naar smaak
  11. Een scheut goede olijfolie erdoorheen, maar dan wel gelijk doorroeren/stampen! Want anders schift die.
  12. Eet smakelijk!